Dansoptreden bij de Bijster

Op zaterdagnamiddag 25 februari 2017 was de dansgilde Sint-Andries van Wildert uitgenodigd in De Bijster voor een optreden tijdens een feestje.
Vijf dansparen deden hun zondagse kleren aan, trotseerden wind en regen en tekenden present. We waren mooi op tijd zodat we eerst nog wat konden genieten van een lekker drankje naar keuze. Kwestie voor sommigen om de zenuwen een beetje onder controle te krijgen.
De zaal was goed gevuld en de sfeer zat er al goed in, zodat ons eerste dansje, de “Schommelwals” al meteen een schot in de roos was. Velen kenden immers het liedje “In De Stille Kempen” en zongen dus luidkeels mee. “Boerenkermis” was eveneens goed gekozen omdat dit gedanst werd met de kermis in het dorp en dus echt een feestdans is. Na “Tineke Van Heule”, heel goed gekend bij het publiek, volgde “Bal in de Straat”. Door de vele jeugdgroepen werd er vroeger ook volksdans gedaan en deze dans hoorde er toen ook altijd bij. “De Vleegerd”, een vierparendans, is ook altijd leuk om naar te kijken, zodat ons vijfde danspaar er ook kon van genieten. De “Sint-Bernardswals” viel bijzonder in de smaak omdat velen onder het publiek deze dans wellicht nog van vroeger kenden en misschien zelf nog gedanst hebben. Met de “Californische” hadden we een dansje van ver buiten de Kempen. En tot slot, omdat onze jeugd die toch zooooooo graag danst, de “Tennessee Wig Walk”. Niet alleen leuk om te dansen, maar ook de muziek is heel aanstekelijk. En zo hadden we een goedgevuld programma.
Het optreden van de dansgroep van de Sint-Andriesgilde Wildert viel duidelijk in de smaak. Het welgemeende applaus en de vele dankwoorden deden deugd.

auteurs: D. de Maeyer en J. Van Ginneken