Dansgroep

De meeste gilden aangesloten bij de Hoge Gilderaad der Kempen hebben leden die zich vooral bezighouden met boogshieten, maar ook koppels die zich geroepen vinden voor het behoud van de oude Kempische dansen.

Onze gilde heeft daaraan steeds deelgenomen tot eind de jaren 70. De vergrijzing en een tekort aan belangstelling deed toen het doek vallen over onze dansgroep. In 2002 vonden we dat we lang genoeg hadden gerust en zijn we terug gestart met dansen. Dat was en is een hele klus om de oude Kempische dansen terug onder de knie te krijgen, maar oefening baart kunst. Zo oefenen wij om de 2 weken op donderdag avond, maar volgen ook de danscursussen van de H.G.K.

Tijdens de wintermaanden worden er ook dansnamiddagen op zondag georganiseerd waar wij dan ook onze beste beentjes uitslaan. Er zijn ook nog een aantal optredens zoals op gildefeesten. Zo zijn wij steeds ieder jaar paraat op de dorpsdag te Wildert ten voordelen van de mindervallide.

Dit jaar op 7 augustus 2011 zullen wij op de kiekenhoeve aanwezig zijn en voor de viering van 40 jaar karrenmuseum. Daar kijken wij weer naar uit, want het is toch leuk om met deze dansen ook naar buiten te komen en dat het niet alleen bij oefenen blijft.