Gildetrom

Onze gilde beschikt al jaren over een gildetrommel die waarschijnlijk dateerd van 1748. Maar door onvoldoende kennis was deze in de vergetenheid geraakt.

Zoals je kan zien op de foto was deze gildetrommel door de jaren van onzorgvuldige bewaring getekend. Daarom kwam de vraag binnen het bestuur om eens uit te kijken naar de mogelijkheden om de gildetrommel terug in ere te herstellen. Al vrij snel werden de eerste personen en instantie's aangesproken om de nodige informatie te verzamelen, en zodra we wisten waar we moesten zijn werden deze personen of firma's aangeschreven met de vraag om een offerte tot restauratie van de gildetrommel te bekomen. Van zodra de offerte's binnen waren werden deze besproken binnen het bestuur en de nodige contakten werder gelegd.

Uiteindelijk werd het restauratiedosier opgestart en toegekent aan Thaïs Heijerick uit Gentbrugge. Na enkele weken haden wij onze gerestaurede gildetrommel terug. Bij deze zouden wij Thaïs Herijerick willen bedanken voor het prachtige resultaat.

auteur: x