koningsschieting

koningsschieting 2017

Eric Schrooyen volgt zichzelf op


als koning van onze gilde. Op zondag 14 mei 2017 was het weer zover, onze gilde richt zijn driejaarlijkse koningsschieting op en dit op de terreinen van de Onze Lieve Vrouwgilde te Kalmthout, waarvoor wij als gilde hen heel dankbaar voor zijn.

Onze dag begon met eerst een lekker pittige regenbui, maar de rest van de dag was het weer optimaal. Onze hoofdman verwelkomt de genodigde en overhandigde een aandenken aan onze uittredende Koning, nadien werden er ereschoten gedaan door de pastoor het gemeentebestuur en onze zustergilden met hun hoofdmannen en koningen.

Na het voorlezen van het regelement en een gebedje rond de wip, konden wij starten met de schieting. De uittredende koning kreeg volgens het regelement 3 schoten voor maar de vogel kwam niet naar beneden, dus konden wij doorgaan met de andere schutters die hier aan deelnemen.

Het was een spannende strijd waar verschillende schutters zeer dicht bij de vogel zaten, maar het duurde tot de 17de ronde dat Eric met een prachtig schot de vogel naar beneden haalde.

Na het uit schieten van die rond en niemand de vogel nog naar beneden haalde werd, na vraag van onze hoofdman, Eric onze nieuwe koning en konden wij hem voorzien van de breuk en de beurs, waarmee hij die dag kon trakteren.

Namens ons nog een dikke proficiat.